Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

16.01.2019

    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри първия семинар за Източна Европа по проект “Всички заедно: Към балансирано представителство на половете в спорта“, чийто домакин е ММС. България е партньор по проекта, който е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз, финансиран по програма Еразъм+ на ЕС. Основен координатор е Разширеното частично споразумение за спорта към Съвета на Европа.

15.01.2019

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на представянето на книгата на олимпийската вицешампионка в скока на височина Йорданка Благоева. Книгата „Босоногата кралица“ представлява биографичен разказ за Благоева, в който е представена нейната личност, волята й за победи, спомени и размишления, придружени от богат фото архив.

14.01.2019

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призовата тройка в първото издание на анкетата на информационна агенция „Блиц“ "Спортист на България до 18 години за 2018 г." Победители станаха двойните шампиони от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – акробатите Мирела Костадинова и Панайот Димитров, които събраха 26 328 гласа. На второ място с 25 013 гласа е бронозавата медалистка от Световно първенство за жени в олимпийското карате Ивет Горанова, а трета е Олимпийската и световна шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева.

14.01.2019

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното стартиране на ремонтните дейности на лекоатлетическата зала в Добрич. 
    След проведена обществена поръчка от Министерството на младежта и спорта, на стойност 369 762,36 лв., през м. г. беше определен изпълнителя на ремонтните дейности на залата от фирма Арете строй ЕООД. 
    „Българският спорт дължи много на тази зала, тъй като години наред тя обезпечаваше всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка. След като през миналата година приключи ремонтът на „Асикс Арена“, сега вече може да започнем да реконструираме и тази зала. Аз имам много сантименти тук, защото тук съм се състезавал и съм тренирал“, каза министър Кралев.

13.01.2019

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тържеството по повод 70-ата годишнина на легендата на варненския и българския футбол Божил Колев. 
    Кралев беше в компанията на Димитър Пенев, Валентин Михов, Михаил Касабов, Иван Василев и множество звезди от родния футбол. Той връчи на Божил Колев специален плакет на Министерството на младежта и спорта.

09.01.2019

    Относно възможността България, Гърция, Румъния и Сърбия да кандидатстват за домакинство на Мондиал 2030 с обща кандидатура Красен Кралев заяви, че има ясно изразена политическа воля от страна и на четирите държави. „Това е един политически акт, с който ясно заявяваме, че тези държави искат да направят Балканите едно добро място за живеене и са готови да отстояват общите си политически и икономически интереси заедно“, каза той. 
    По думите на министъра целта на кандидатурата не е реклама, защото предстои много работа. „Поемаме огромен ангажимент, трябва да отговорим на всички условия за наличие на добра инфраструктура, за да може да кандидатстваме. Наясно сме колко обем работа трябва да се свърши. В България имаме добри магистрали и летища. Нашият ангажимент е да имаме четири стадиона с капацитет 40 000", коментира Кралев.

08.01.2019

    Българска федерация по шахмат, ръководена от Силвио Данаилов е изразходвала неправомерно поне 684 540 лв. Това става ясно от решение на Софийски градски съд по дело, заведено от Министерството на младежта и спорта срещу шахматната федерация за възстановяване на неправомерно изразходваните средства. 
    С решение от 04.01.2019 г. СГС като първа инстанция по делото осъжда „Българската федерация по шахмат“ да възстанови на ММС сумата от 395 468 лв., предоставени за организирането и провеждането на Европейско индивидуално първенство за жени в Пловдив през 2014 г. и 289 072 лв., предоставени за организирането и провеждането на Европейски индивидуални купи по шахмат за мъже и жени в Албена/Златни пясъци през 2014 г.

Изявления и интервюта

18.07.2018

    - Г-н Кралев, в началото на европредседателството България постави като свой приоритет младите хора. Успяхте ли? 
    - Европейските ни партньори дадоха възможно най-високата оценка за българското председателство в сектор “Младеж”. Беше рисковано да сме първата държава, която поставя младите в Европа като приоритет на Съвета на ЕС. Но никой не се е надявал да бъде лесно. Мнозина бяха скептични, когато премиерът Борисов зададе като приоритет Западните Балкани. И сега всички говорят за това. Австрия дори реши да го остави за приоритет на своето председателство. Така се получи и със сектор “Младеж”. В крайна сметка точно по време на българското европредседателство за първи път бе затворено законодателно досие в младежкия сектор - а именно “Европейски корпус за солидарност” с бюджет от 366 милиона евро до 2020 година. Гордея се, че именно поради активната роля на българското председателство 100 000 млади европейски граждани ще участват в дейностите на корпуса и ще развиват своя граждански и професионален потенциал. Благодарение на този успех всяка следваща инициатива в сектора ще се определя от експертното мнение именно на нашата страна. 
    

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта