Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Галерия
предишна стр. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща стр.
предишна стр. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща стр.
23.03.2018

    България показа част от младите си спортни таланти по време на официалната вечеря на Европейския спортен форум 2018 в София, която се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-генералният директор по образование и култура в Европейската комисия Йенс Нийманд Кристенсен, хърватският държавен секретар по спорта Яница Костелич, евродепутатът Богдан Вента, вицепрезидентът на Европейските олимпийски комитети Нилс Нигаард, вицепрезидентът на Китайския олимпийски комитет Янг Шу ан, президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас, президентът на Асоциацията на волейболните лиги Филип Буун, президентът на Европейския мотоциклетен съюз Волфганг Сръб, множество представители на европейски и български спортни организации.

29.05.2017

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално реновирания стадион “Локомотив” в Горна Оряховица.На обновеното съоръжение се състоя “Нощта на легендите” – футболна среща между ветераните на ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица) и ФК “Етър” (Велико Търново). В мача се включиха големите фигури на  българския футбол Красимир Балъков, Бончо Генчев и Ивайло Йорданов.

09.05.2017

Министър Красен Кралев награди Мария Гигова с почетния знак на Министерството на младежта и спорта „Венец на победителя“ - най-високото държавно отличие в областта на спорта в Република България. Церемонията беше част от официалното откриване на Световната купа по художествена гимнастика Sofia World Cup в зала „Арена Армеец“, на което присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, главният съдия на турнира и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова, състезатели, треньори и стотици фенове на красивия спорт. Нашите участнички в Световната купа спечелиха общо 10 медала от състезанието.

28.03.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на шампионите и призьорите от световното първенство по муай тай, което се проведе в Банкок, Кралство Тайланд. Българите се върнаха от шампионата с 4 титли, три сребърни и три бронзови отличия.
    Почетен плакет за успехите получи председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Виктор Меламед, който пък подари на министъра илюстрация върху коприна с най-популярните удари и движения в муай тай.

20.09.2015

    Над 600 деца, младежи, цели семейства, представители на спортни клубове и ветерани участваха в голям спортен празник в Борисовата градина в София по повод Европейската седмица на спорта #BeActive.        
    Министерството на младежта и спорта, в партньорство с общини, спортни клубове, младежки организации и доброволци, организира от 14 до 20 септември над 160 спортни събития в София и страната по повод Европейската седмица на спорта. В Пловдив, Стара Загора, Враца, Велико Търново, Плевен, Бургас, Ямбол, Добрич, Варна, Русе, Габрово, Благоевград,  София и други градове се проведоха множество спортни прояви и състезания, открити бяха спортни площадки, привлечени бяха за участие в кампанията хиляди българи, независимо от възраст, опит и спортно ниво.

17.09.2015
Загасете компютрите и излезте навън да спортувате, призова децата министърът

    За по-дълъг срок на отдаване на спортната база ще настоява министърът на младежта и спорта Красен Кралев, стана ясно от негово изказване по време на посещението му в Бургас по повод инициативите, включени в Европейската седмица на спорта #BeActivе.
    „Ще настоявам в новия Закон за спорта да влезе коренно различно отношение към спортните бази. Трябва да се развържат ръцете на кметовете, на областните управители и да се даде възможност за по-голям срок, повече от 30 години, за отдаването на тези бази, защото по-голямата част от тях са общинска собственост. И когато тази инвестиция бъде призната като разход на дадена компания, мисля че като начална стъпка ще бъде достатъчно. Защото забелязваме, че там, където има нова или подновена спортна инфраструктура, децата веднага я запълват”, заяви Кралев.

16.09.2015

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев приветства участниците в спортния празник във Велико Търново, част от Европейската седмица на спорта #BeActive. 
    Кралев посети реновирания стадион „Ивайло“ заедно с кмета на града Даниел Панов, където футболната легенда от „САЩ – 94“ Бончо Генчев подари на министър Кралев виолетовата фланелка с емблематичния № 10 на Красимир Балъков.

14.09.2015

До седмица-две се очаква на второ четене в Народното събрание да влезе поправката в закона за училищното и предучилищното образование, с която се регламентира треньори да могат да водят третия час по физическо възпитание, а децата от начален курс да бъдат обучавани от учители по физическо. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри в Пловдив Европейската седмица на спорта #BeActive.

05.09.2015

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи грамота на Международна федерация за фотографско изкуство (FIAP) и почетен плакет на Европейската федерация по борба на Янко Гъров на Първия международен фотосалон „Старт фото София 2015“. Събитието се проведе под патронажа на Международна федерация за фотографско изкуство (FIAP) и Фотографска Академия България „Янка Кюркчиева“.

02.09.2015

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи реновирания Национален стадион „Васил Левски“. 
    На събитието присъстваха селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, зам.-изпълнителните директори на БФС Антон Попов и Павел Колев, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов и съветникът на министър-председателя Бойко Борисов - Свилен Нейков.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта