Министър Кралев откри първото Гран При по олимпийско таекуондо в България

IMG_2522.jpeg IMG_2535.jpeg IMG_2590.jpeg IMG_2689.jpeg
IMG_2770.jpeg IMG_2903.jpeg IMG_2946.jpeg IMG_2955.jpeg
IMG_2990.jpeg IMG_3030.jpeg IMG_3189.jpeg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри турнира от сериите Гран При по олимпийско таекуондо, на което България е домакин за първи път.
    Надпреварата с ранг G4 се провежда от 18 до 20 октомври в София и събира елита на световното таекуондо у нас.
    „За България е огромна чест за първи път в своята история да домакинства на един от четирите Гран При турнира в календара на Световната федерация по таекуондо. За нас е голяма радост да приветстваме най-добрите бойци света в този спорт. България е страна, която се слави като отличен домакин на състезания от най-висок ранг и се надявам, че амбициозният президент на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев ще се справи блестящо, както всеки път, когато е организирал международни турнири”, заяви министър Кралев по време на официалната церемония по откриването.
    Красен Кралев допълни, че таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове, който е обичан и практикуван от много млади хора в България. „За нас е задължение и отговорност да подкрепим този спорт, след като има толкова много любов и желание от млади българи да го практикуват”, каза още спортният министър.
    В София гостува елитът на таекуондо. Участват 256 състезатели, сред тях олимпийски, световни и европейски шампиони. България е представена от 7 таекуондисти - Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Теодор Здравков, Йордан Колев, Божидар Аврамов, Ванеса Маркова и Емилия Тасева. В навечерието на турнира Калоян Бинев получи лекарска забрана и няма да участва.
    От Гран При надпреварата в София могат да бъдат спечелени голям брой точки за ранглистата, по която се определят участниците на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Предишните две състезания от сериите се проведоха в Рим, Италия и Чиба, Япония.
    По време на откриването зрителите в зала “Ефе” имаха възможност да видят световноизвестния отбор за демонстрации на Световната таекуондо федерация, който преди София посети Варна и Бургас.